Innovative Tax op LinkedIn

peak performance
in tax consultancy

 

Over Innovative Tax

innovative_tax Over Innovative Tax

Zwitserland, Berner Oberland met Finsteraarhorn en Eiger, augustus 2002

Sinds 1995 is Erik Jansen (1968) werkzaam als (inter)nationaal belastingadviseur. Na de studies bedrijfs- en fiscale economie in Rotterdam leerde hij bij Ernst & Young en Mazars in Rotterdam wat het vak van belastingadviseur inhoudt. Behalve fiscaalinhoudelijke aspecten zijn beroepsvaardigheden en zeker ook ethiek relevant. In 2007 rondde Erik een extra  postacademische studie Europese fiscale studies in Rotterdam succesvol af. Erik is lid van de NOB, de International Fiscal Association (IFA) en de Vereniging Belastingwetenschap.

Zowel bij Ernst & Young als bij Paardekooper & Hoffman (later Mazars) was Erik werkzaam in de (inter) nationale belastingadviespraktijk. Naast fiscale adviezen op het gebied van o.a. de inkomsten- en vennootschapsbelasting, verzorgde hij er tot zijn plezier ook complexe aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting. Bij Mazars werd hij steeds meer betrokken bij fiscale gerechtelijke procedures. Een aantal daarvan werden succesvol tot aan de Hoge Raad uitgeprocedeerd.

Bij Tax Consultants International (Rotterdam) was Erik met plezier werkzaam in de internationale belastingadviespraktijk. Hij was zelfstandig verantwoordelijk voor een groeiend aantal internationale cliënten, uiteenlopend van Nederlandse particulieren die in het buitenland in de olie- en gasindustrie werkzaam waren tot buitenlandse bedrijven die in of via Nederland activiteiten ontplooiden. Bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten of Australië. Ook gaf Erik diverse fiscale trainingen op het gebied van internationaal belastingrecht aan medewerkers van trustkantoren.

Om privéredenen maakte Erik Jansen in 2009 een overstap naar Nijmegen waar hij bij acconavm belastingadviseurs hoofd van het fiscaal vaktechnisch bureau was. Hij was landelijk verantwoordelijk voor de fiscale praktijkvoorbereiding van 170 fiscale collega’s, voorzitter van de specialistengroep internationaal belastingrecht en loonbelasting/sociale verzekeringen, beschikbaar voor collega’s om praktijkproblemen op te lossen en voor diverse (zeer) innovatieve bedrijven actief bij de implementatie van de fiscale innovatiebox.

Op 1 augustus 2012 richtte Erik Innovative Tax BV op. Sinds 1 oktober 2012 doceert Erik daarnaast ook het vak internationaal belastingrecht (in het Engels) op de Hochschule Rhein Waal in Kleve (Duitsland).

Erik is getrouwd en heeft drie dochters. De hobby’s van Erik zijn vooral sportief. Zo beklom hij jarenlang bergen in de Alpen. Later in 2005 in Argentinië (Aconcagua; 6965 meter hoog), in 2007 in Alaska (Mount Mc Kinley; 6190 meter hoog) en in 2008 in Tanzania (Kilimanjaro; 5890 meter hoog). Inmiddels schaatste hij vijf maal de Elfstedentocht in Oostenrijk.

“Met passie, vastberadenheid en doorzettingsvermogen valt er fiscaal en sportief veel te winnen”
Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok